Arbëri

Presidenca e Qeveria kritikohen për mostransparencë rreth Asociacionit

 

Për Presidencën e Kosovës është e mjaftueshme që mazhoranca dhe opozita e kanë parë draftstatutin, për t’i nisur konsultimet rreth përmbajtjes së tij. Por, në këtë institucion nuk kanë treguar se cilat janë shqetësimet që presidentja Vjosa Osmani synon t’i trajtojë në takimet e paralajmëruara me përfaqësues të subjekteve politike. E njohës politikë kanë kritikuar Presidencën dhe Qeverinë për jotransparencë në këtë proces

Presidentja Vjosa Osmani ka paralajmëruar takime me partitë opozitare në lidhje me draftstatutin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe, ani pse opinioni kosovar ende nuk e di përmbajtjen zyrtare të dokumentit.

Në Presidencë e shohin të arsyeshme debatin vetëm me partitë politike, të cilat tashmë janë deklaruar se e kanë parë draftin.