Arbëri

Kërstiqi thotë se qytetarët e veriut u urdhëruan nga Lista Serbe të shkojnë në Rashkë për votim

 

Qytetarë serbë nga veriu i Kosovës kanë shprehur gatishmërinë për të udhëtuar drejt Serbisë me qëllim që të votojnë në zgjedhjet serbe, më 17 dhjetor. Analisti serb, Branislav Kërstiq, thotë se ata janë urdhëruar nga Lista Serbe dhe nga presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, që t’iu përgjigjur pozitivisht votimit. E kompanitë e autobusëve nuk u janë përgjigjur pyetjeve të KOHËS nëse do ta bëjnë, sikurse edhe vjet, organizimin e transportimit të tyre drejt Serbisë për pjesëmarrje në zgjedhje

Njëmbëdhjetë ditë para zgjedhjeve presidenciale e parlamentare të 17 dhjetorit në Serbi, disa nga qytetarët serbë në komunat veriore të Kosovës janë shprehur të gatshëm të udhëtojnë drejt qytetit të Rashkës për të votuar.

Ata thanë se janë përgatitur që të marrin rrugë me autobusë dhe me vetura personale për këtë qëllim. E disa theksuan se veçse e kanë një të preferuar për t’ia dhënë votën.