Arbëri

Shumica e aktakuzave në mungesë për krime lufte janë për dhunë seksuale

 

Pesë prej shtatë të akuzuarve në mungesë për krime lufte, janë për dhunë seksuale gjatë luftës. Në Qendrën Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës thonë se të mbijetuarat e dhunës seksuale po i përcjellin me kujdes zhvillimet sa u përket proceseve të reja penale dhe se do të përkrahin edhe persona të tjerë që t’ia raportojnë Prokurorisë rastet që tashmë ua kanë rrëfyer atyre. Kanë thënë se i kanë edhe 13 raste që janë thuajse në përfundim të përgatitjes për t’i denoncuar

Prokuroria Speciale deri më tash këtë vit ka ngritur aktakuza në mungesë për kime lufte ndaj shtatë personave, e pesë prej tyre janë për dhunë seksuale.

Fatmire Haliti, juriste në Qendrën Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës, ka thënë se të mbijetuarat e dhunës seksuale e përcjellin me interes ecurinë e proceseve që i takojnë gjykimit në mungesë.