Arbëri

Kosova avancon strategjinë e përballjes në raste sulmi si në Banjskë

 

Sulmi terrorist i 24 shtatorit në Banjskë të Zveçanit është përfshirë si referencë qendrore edhe në dokumentet qeveritare që trajtojnë mënyrën e ballafaqimit me sulmet e tilla në të ardhmen. Sipas versionit të rishikuar të Planit të Reagimit Kombëtar, akti terrorist në Banjskë ka nxitur risi të vazhdueshme në operacionet e reagimit dhe ka theksuar nevojën për avancim të mëtejshëm në ngritjen e kapaciteteve për t’iu përgjigjur atyre

Ballafaqimi me sulmet terroriste sikurse ai i Banjskës më 24 shtator, synohet përmes rritjes dhe avancimit të kapaciteteve të sigurisë. Sulmi nga i cili mbeti i vrarë një pjesëtar i Policisë së Kosovës, është marrë si referencë në rishikimin e Planit të Reagimit Kombëtar (PRK), që pritet të miratohet nga qeveria.

Versioni i rishikuar i këtij plani, mes tjerash, përfshin mësimet e nxjerra, me qëllim rritjen e shkallës së parandalimit dhe ballafaqimit me sulme e tilla.