Arbëri

MTS-ja kërkon ndalimin e hetimit ndaj saj për blerjen e operatorëve kabllorë

Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

MTS-ja dyshohet për blerjen e operatorëve kabllorë gjatë periudhës së viteve 2019-2021. Përfaqësues të Autoritetit të konkurrencës kanë thënë se ndërmarrja ka vepruar në kundërshtim me Ligjin për mbrojtjen e konkurrencës, duke blerë operatorë të tjerë pa i njoftuar. E ata të MTS-së kërkuan që hetimi të ndalet dhe të refuzohet kërkesa e Sekretariatit të Autoritetit

Autoriteti i Konkurrencës dhe MTS-ja kanë mbajtur seancë dëgjimore lidhur me rastin e blerjes gjatë viteve 2019-2021 të katër operatorëve kabllorë nga kjo kompani, që është degë e Telekomit të Serbisë.

Përfaqësues së Autoritetit të Konkurrencës shprehën qëndrimin se ndërmarrja ka kryer veprime në kundërshtim me Ligjin për mbrojtjen e konkurrencës, duke blerë operatorë të tjerë pa i njoftuar.