Arbëri

Biznesmenë nga komunitetet joshumicë përfitojnë mbështetje nga Qeveria

Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

99 pjesëtarë nga komunitetet joshumicë kanë nënshkruar kontrata të martën me Ministrinë për Komunitete dhe Kthim. Përmes tyre, ata do të përfitojnë mbështetje financiare për ndërmarrjet që drejtojnë. Puna e tyre, sipas ministrit Nenad Rashiq, do të mbikëqyret çdo dy vjet, e nga rezultatet e saj do të varet edhe mbështetja e mëtutjeshme. Përkrahje për pjesëtarët e komuniteteve premtoi edhe kryeministri Kurti

Radhë e gjatë e pritjes u krijua të martën në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim. Pjesëtarë nga komunitetet joshumicë qëndruan për një kohë në pritje të kryeministrit Albin Kurti e ministrit për Komunitete e Kthim, Nenad Rashiq, për të marrë mbështetjen financiare për ndërmarrjet që drejtojnë.

Para se t’i nënshkruanin kontratat, një nga një, ministri për Komunitete dhe Kthim, Nenad Rashiq, ua kujtoi përgjegjësitë që kanë 99 përfituesit, e nga të cilat do të varet edhe vazhdimi i përkrahjes.