Arbëri

Rreth 50 zyrtarë që punojnë në zyrat për regjistrim veturash në veri, pa paga

 

Qeveria e Kosovës ka bërë fushatë vitin e kaluar për t’i bindur të gjithë ata që kanë vetura me targa ilegale që t’i kthejnë në RKS. Për të ofruar këtë shërbim dhe lëshim të dokumenteve, Qeveria angazhoi 49 punëtorë. E ata, tash dy muaj nuk i kanë marrë pagat

Në dhjetor të vitit të kaluar 49 veta nënshkruan kontrata me Ministrinë e Punëve të Brendshme për të ofruar shërbime në sektorin e regjistrimit të veturave dhe në atë të lëshimit të dokumenteve, si letërnjoftime e pasaporta në veri të vendit.

Kontratave iu parapriu një fushatë e madhe nga Qeveria për ndërrim të targave të automjeteve, nga ato ilegale në RKS. Porse sivjet, nga qershori këta punëtorë po punojnë pa paga.