Arbëri

BE-ja u del në mbrojtje strukturave ilegale të Serbisë në Mitrovicën e Veriut

 

Bashkimi Evropian ka reaguar kundër vendimit të autoriteteve komunale në Mitrovicë të Veriut për ta kërkuar lirimin e objektit komunal në Lagjen e Boshnjakëve që shfrytëzohet nga institucionet e Serbisë. Zëdhënësi Peter Stano theksoi se vendimi është në kundërshtim me përpjekjet për shtensionimin e situatës në veri. Ai, ndërkaq, përsëriti kërkesën për bashkëpunim dhe koordinim në të gjitha vendimet

Në kohën kur liderët e institucioneve të Kosovës bëjnë thirrje për Bashkimin Evropian (BE) që të heqë masat ndëshkuese ndaj Kosovës, pasi thonë se Kosova po i përmbush obligimet nga aranzhimi për hapat për uljen e tensioneve, nga BE-ja ka ardhur edhe një kritikë për një veprim të cilin e quan të jetë në kundërshtim me përpjekjet për uljen e tensioneve.

Fjala është për vendimin e fundit të administratës së Komunës të Mitrovicës së Veriut për të kërkuar që nëpunësit të cilët punojnë nën administratën e Serbisë t’i lirojnë objektet komunale.