Arbëri

Kurti e Osmani kritikojnë mbajtjen në fuqi të masave ndëshkuese të BE-së për Kosovën

 

Mbajtja në fuqi e masave ndëshkuese të BE-së ndaj Kosovës, pas veprimeve të ndërmarra në funksion të shtensionimit të situatës në veri, është kritikuar nga presidentja Vjosa Osmani e kryeministri Albin Kurti. Në Presidencë thanë se vazhdimi i masave përbën shpërfaqje të qasjes së pabalancuar që mund ta deformojë dialogun. E kryeministri i kërkoi BE-së gjykim më të drejtë në raport me Kosovën dhe qasje më të ashpër ndaj Serbisë

Irracionale dhe e pabalancuar është vlerësuar qasja e Bashkimit Evropian në raport me masat ndëshkuese ndaj Kosovës nga presidentja Vjosa Osmani e kryeministri Albin Kurti.

Vazhdimin e mbajtjes në fuqi të këtyre masave, nga Zyra e Presidentes e kanë kualifikuar si të padrejtë dhe si shpërfaqje të qasjes së pabalancuar që mund ta deformojë dialogun.