Arbëri

Për 13 vjet, numri i nxënësve në Kosovë ka rënë për 30.3%

 

134.366 nxënës më pak ndjekin mësimin në shkollat fillore dhe të mesme të Kosovës në vitin 2021/22 krahasuar me vitin shkollor 2008/2009, sipas të dhënave të publikuara të premten nga Instituti GAP.

Sipas GAP-it, kjo përkthehet në një rënien prej 30.3 për qind. Numri i nxënësve, sipas Institutit, ka shënuar rënie vazhdimisht.