Arbëri

Partitë e vogla serbe ankohen për kërcënime nga Lista Serbe, por s’bashkëpunojnë me Prokurorinë

 

Politikanë serbë jashtë Listës Serbe janë ankuar publikisht për presione e kërcënime për tërheqje nga gara zgjedhore, por kur prokurorët kanë nisur hetimet, ata nuk kanë pranuar të dëshmojnë në gjykatë, sikurse kishin thënë publikisht. Në Prokurori zyrtarisht nuk kanë asnjë informatë për këto kërcënime. E përfaqësues të partive serbe thonë se problemi është edhe tek institucionet e Kosovës, që, sipas tyre, nuk merren me strukturat paralele apo nuk i marrin raportimet e tyre seriozisht

Në Prokurorinë Speciale nuk kanë informata për presionet e kërcënimet që kanë pranuar partitë e vogla serbe para zgjedhjeve të së dielës. Në një përgjigje për KOHËN thuhet se nuk kanë pranuar asnjë informatë.

E partitë serbe dhe kandidatët e pavarur nga ky komunitet kanë folur publikisht për kërcënimet, që, sipas tyre, i kanë marrë nga Lista Serbe dhe strukturat paralele në Kosovë për t’u tërhequr nga zgjedhjet lokale të 23 prillit.