Arbëri

MPJ-ja në kontakt me autoritetet turke nëse disenjatori me pasaportë diplomatike u kap me drogë

 

Pas raportimit të mediave për arrestimin e disenjatorit Valdrin Sahiti në Turqi, i cili ka pasaportë diplomatike, për shkak të posedimit të lëndëve narkotike, nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës kanë njoftuar se janë në pritje të informacioneve zyrtare nga autoritetet turke. Derisa Sahiti ka postuar një fotografi nga Dubai, kohën kur u raportua për arrestimin, avokati i tij, Besnik Berisha, ka thënë se nuk është në pyetje përdorimi ose keqpërdorimi i pasaportës diplomatike

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës është në pritje të informacioneve zyrtare nga autoritetet e Turqisë, pas raportimeve për arrestimin e disenjatorit Valdrin Sahiti, me një sasi të drogës. Sahiti ka pasaportë diplomatike.

“Ju njoftojmë se Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës(MPJD) është ende në pritje të informacioneve zyrtare nga autoritetet turke, rreth rastit në fjalë. Meqenëse deri në këto momente MPJD-ja nuk ka asnjë konfirmim zyrtar rreth rastit, ne nuk mund të flasim për masat që duhen marrë në të tilla raste, ngase varet nga informacionet zyrtare që do t’i pranojmë gjatë ditës”, thuhet në përgjigjen e MPJD-së.