Arbëri

FDH-ja kërkon shtim të kapaciteteve për hetim e gjykim të krimeve të luftës

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Amer Alija, koordinator i Fondit në Kosovë, ka thënë se policia, gjyqësori e prokuroria duhet t’i rrisin kapacitetet njerëzore e profesionale. Gjatë diskutimit për raportin u përmendën probleme të shumta në trajtimin e rasteve të krimeve të luftës. Gjatë vitit 2022 janë arrestuar pesë persona për krime lufte, derisa Prokuroria Speciale ka ngritur tri aktakuza

Puna e institucioneve është vlerësuar pa ndonjë përparim të dukshëm në lidhje me hetimin dhe gjykimin e krimeve të luftës, në raportin e publikuar të enjten nga Fondi për të Drejtën Humanitare.

Amer Alija, koordinator i Fondit në Kosovë, ka thënë se policia, gjyqësori e prokuroria duhet t’i rrisin kapacitetet njerëzore e profesionale.