Arbëri

Krasniqi: Raporti i DASH-it tregon dështimin e Qeverisë Kurti

 

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Memli Krasniqi, ka reaguar pas publikimit të raportit të Departamentit amerikan të Shtetit për të Drejta të Njeriut, i cili në pjesën për Kosovën, korrupsionin serioz qeveritar dhe mungesën e hetimeve dhe përgjegjësisë për dhunën me bazë gjinore, i ka përmendur si disa prej probleme më serioze.

Sipas Krasniqit, ky raport në njërën anë shpërfaq dështimin e Qeverisë Kurti për të ndërtuar institucione kredibile, të përgjegjshme dhe të pakorruptuara, e në anën tjetër dështimin për krijuar një ambient ku vajzat dhe gratë janë të sigurta.