Arbëri

Punëtorë të KEK-ut paralajmërojnë grevë e terr, po qe se nuk u rriten pagat

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Xhevdet Jashari, përfaqësues i Sindikatës së Re të KEK-ut, ka paralajmëruar grevë dhe ndërprerje të furnizimit me energji elektrike në rast të mospërmbushjes së kërkesave. “I bëjmë apel këtij menaxhmenti të dështuar, ose ta ngrejë pagën ose ne do të hyjmë në grevë dhe Kosova do të jetë në terr. Nuk ka alternativë tjetër, jemi lodhur”, ka thënë ai

Me pankartat “Puna e rëndë, por ushqimi i lehtë”, punëtorët e Korporatës Energjetike (KEK) kanë protestuar të enjten për të kërkuar rritje të pagave, të pagesave për shujta, për përmirësimin e kushteve të punës dhe për pagesën e punës gjatë ditëve të fundjavës, bazuar në Ligjin e Punës.

Krahas këtyre kërkesave, ata kanë bërë thirrje që të respektohen vendimet e Gjykatës për këto kërkesa. E në rast të mospërmbushjes së kërkesave, përfaqësuesit e Sindikatë së Re të KEK-ut, të cilët e kanë organizuar protestën, kanë paralajmëruar grevë, si dhe ndërprerje të energjisë elektrike.