Arbëri

Emërtimi i fëmijëve, Krasniqi: Ka përpjekje për t’u kthyer tek emrat fetarë

 

Gjatë vitit 2022 dhe fillimit të 2023-s, emrat më të shpeshtë me të cilët janë pagëzuar të porsalindurit janë : Troi, Dua, Tian, Hana, Ajan, Inara, Bora, Unik, Alea dhe Ajla. Kjo është bërë e ditur nga zyrtari i gjendjes civile në QKUK, Muhamet Ramadani.

Sociologu Artan Krasniqi ka thënë se pas luftës në Kosovë shihet një përpjekje për t’u kthyer tek emrat fetarë kur bëhet fjalë për emërtimin e fëmijëve.