Arbëri

Sulmet ndaj gazetarëve në veri të Kosovës, reagon Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve

Barrikadat - veri - Kosove - Mitrovice
Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve (IFJ) dhe ajo Evropianë (EFJ) kanë ngre alarm për kërcënimet e sulmet ndaj gazetarëve që ndodhën në veri të Kosovës në dhjetor.

IFJ dhe EFJ kanë thënë se ndodhën gjashtë sulme ndaj gazetarëve në veri të Kosovës gjatë tensioneve në dhjetor. Ndërsa kanë bërë thirrje ndaj autoriteteve, përfshirë këtu Policinë e Kosovës, EULEX-in e KFOR-in, që të merren masa për të garantuar sigurinë e gazetarëve në terren.