Arbëri

KFOR: Zgjidhjet duhet të kërkohen përmes dialogut

 

Misioni i NATO-s, KFOR, ka thënë se zgjidhja për shtensionimin e situatës në veri duhet kërkuar përmes dialogut, ndërsa ka bërë thirrje që palët të përmbahen nga shfaqjet provokuese të forcës. Në një deklarim për media të premten, KFOR-i ka thënë se mbetet në kontakt të ngushtë me të gjithë të përfshirët në këtë situatë.

“Është e rëndësishme që të gjithë të përfshirët të shmangin çdo retorikë apo veprim që mund të shkaktojë tensione dhe të përshkallëzojë situatën. Ne presim që të gjithë akterët të përmbahen nga shfaqjet provokuese të forcës dhe të kërkojnë zgjidhjen më të mirë për të garantuar sigurinë dhe sigurinë e të gjitha komuniteteve”, thuhet në deklarimin e KFOR-it.