Arbëri

Policia për gjendjen në veri: Stabile, por janë bërë dëme të konsiderueshme materiale

 

Situatë stabile dhe e menaxhueshme nga ana policore, po konsiderohet gjendja në veri të vendit nga Policia e Kosovës. Megjithatë, sipas njoftimit të Policisë, si pasojë e sulmeve ndaj institucioneve janë shkaktuar dëme të konsiderueshme materiale në objekte dhe automjete.

Qe tri ditë në veri të Kosovës ka pasur sulme me shok-bomba e edhe me armë ndaj zyrtarëve policorë dhe zyrtarëve të Komisioneve Komunale Zgjedhore, që shkuan në katër komunat në veri në përpjekje për t’u organizuar për mbajtjen e zgjedhjeve lokale, të parapara për 18 dhjetor. Të enjten, një polic u plagos, ndërsa të premten u sulmuan edhe disa gazetarë.