Arbëri

Sistemi shëndetësor me “imunitet të dobët” ndaj korrupsionit

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Keqplanifikimi me barna, mungesa e implementimit të ligjeve të shëndetësisë dhe ndërrimi i shpeshtë i udhëheqësve të institucioneve kryesore të shëndetësisë, ishin temë diskutimi në tryezën e së enjtes të organizuar në kuadër të Javës kundër Korrupsionit, për nivelin e shtrirjes së korrupsionit në këtë fushë. Gjatë diskutimit u ngrit shqetësimi se derisa ka probleme të tilla, rritja e buxhetit shton mundësinë e rritjes edhe të korrupsionit.

Ndërrimi i shpeshtë i menaxhmenteve të institucioneve kryesore të shëndetësisë, mungesa e transparencës në përpilimin e legjislacioneve e planifikimet vjetore të barnave, ishin disa nga çështjet e ngritura për diskutim në tryezën e Institutit Columbus, mbajtur në kuadër të Javës Kundër Korrupsionit.

Me temën “Imuniteti i Sistemit Shëndetësor ndaj Korrupsionit”, penalistët hodhën kritika për moszbatimin dhe implementimin në praktikë të ligjeve të shëndetësisë, për çka vlerësuan si një ndër arsyet e korrupsionit në këtë sektor.