Arbëri

Këmbim i zbehtë tregtar mes Kosovës dhe Shqipërisë

 

I përkasin një kombi, por kur vjen puna te shkëmbimet tregtare, Kosova dhe Shqipëria kanë partnerë të tjerë. Edhe pse ka rritje të importeve dhe eksporteve mes dy vendeve, ai mbetet prapa bashkëpunimit që kanë dy shtetet me vendet e tjera të rajonit.

Sipas të dhënave të Doganës, për 10 muaj Kosova ka importuar rreth 190 milionë euro mallra nga Shqipëria, ndërsa ka eksportuar vetëm 61 milionë euro. Shqipëria është eksportuese më e vogël sesa Serbia në Kosovë.