Arbëri

Analistët: Asociacioni i rrezikshëm, Serbia e interesuar ta shtyjë arritjen e marrëveshjes finale

 

Analistët politikë kanë vlerësuar se Kosova mund të humbë shumë nëse themelohet Asociacioni i komunave me shumicë serbe. Asociacionin e konsiderojnë si jashtëzakonisht të rrezikshëm duke vlerësuar se defunksionalizon shtetin dhe institucionet.

Sa i përket arritje së marrëveshje finale me Serbinë ata thonë se kjo nuk mund të ndodh shpejt ngase Serbia nuk është e interesuar.