Arbëri

Hedhësit e gazit lotsjellës në Kuvend kundërshtojnë rigjykimin

Foto: BpD
 

Prokuroria Themelore e Prishtinës ka kërkuar që të kthehet në rigjykim çështja ndaj ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiu, deputetit Pal Lekaj dhe ish-deputeteve Donika Kadaj-Bujupi dhe Besa Baftiu, të cilët akuzohen për hedhje të gazit lotsjellës në Kuvendin e Kosovës në vitin 2016.

Prokuroria më 24 qershor 2021 pati parashtruar ankesë në Apel për shkak të shkeljeve esenciale të dispozitave të procedurës penale, vërtetimit të gabuar dhe jo të plotë të gjendjes faktike dhe shkeljes së Kodit Penal, ndërkaq të enjten u mbajt seanca për shqyrtimin e kësaj ankese.