Arbëri

Për t'i shmangur reduktimet, Kosovës do t’i kushtonte mbi 300 milionë euro importi i rrymës

 

Sipas një skenari të cilin e ka prezantuar ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, Kosovës do t’i kushtonte 316 milionë euro importi i rrymës vetëm për këtë dimër për të mos pasur reduktime. 

Në konferencë për shtyp të enjten, Rizvanolli megjithatë thekson se shifrat e tregut të importit të rrymës janë të paparashikueshme. Ato varen nga konsumi, gjenerimi dhe aftësia e tregut evropian për të ofruar energji të mjaftueshme këtë dimër.