Arbëri

Studimi i fizibilitetit: 24 reparte nuk trajtojnë minimumin e pacientëve të nevojshëm

Foto: Ilustrim
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Kualiteti i shërbimeve shëndetësore në Kosovë është një kapitull tjetër në studimin e fizibilitetit të realizuar nga eksperti gjerman për ekonomi shëndetësore, Thomas Weismann. Sipas këtij studimi, janë 24 njësi në spitalet publike në Kosovë që brenda vitit kryejnë më pak shërbime se minimumi i shërbimeve që duhet të kryejë një njësi. Kjo, thuhet në studim, ndikon në rënien e kualitetit të mjekëve, ndërsa pacientët i orienton nga sektori privat. Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka thënë se pajtohet me disa nga gjetjet dhe konstatimet e studimit

Dhjetëra njësi të spitaleve të Kosovës nuk trajtojnë numrin e nevojshëm të pacientëve që nevojitet për t’u cilësuar “Njësi”. Një e dhënë e tillë është e paraqitur në studimin e fizibilitetit për spitalet e Kosovës, autor i të cilës është Thomas Weismann, ekspert gjerman për ekonomi shëndetësore.

Studimi është bërë me të dhënat e vitit 2018, por që është aprovuar tek tash nga institucionet vendore.