Arbëri

Projektkodi Civil rishikohet për të siguruar votën e kundërshtuesve në LVV

 

Janë 17 deputetë të Lëvizjes Vetëvendosje që në mars kanë votuar kundër ose kanë abstenuar, kur në rend dite ishte Projektkodi Civil. Në Ministrinë e Drejtësisë kanë thënë se janë duke e rishikuar dispozitën me të cilën parashihej lejimi i bashkësive të regjistruara civile ndërmjet personave me sekse të njëjta dhe e cila ishte kundërshtuar nga deputetë. Disa nga ligjvënësit e partisë në pushtet mbajnë qëndrimin që e kishin, e ka të tjerë që kanë ndërruar pikëpamjet

Ministria e Drejtësisë ka vendosur ta riformulojë nenin 1138 të Projektkodit Civil me qëllimin që të sigurojë votën pro këtij dokumenti, edhe të atyre deputetëve të Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) që e patën kundërshtuar në mars, kur ishte vënë për votim në Kuvend. E në këtë subjekt politik ka deputetë që kanë ndryshuar qëndrim, por edhe të tjerët që vazhdojnë ta kundërshtojnë.

Nëpërmjet dispozitës që është kundërshtuar parashihej lejimi i bashkësive të regjistruara civile ndërmjet personave me sekse të njëjta.