Arbëri

Në Bosnjë grafite si në veri të Kosovës: “S’ka dorëzim”

Fotot: AP
 

“Një grua ecën para një grafiti me hartë të Kosovës e flamurin serb dhe mbishkrimin: ‘S’ka dorëzim’, në qytetin e Banjallukës në Bosnjë, 240 kilometra larg Sarajevës, të shtunën, 1 tetor 2022”, është përshkrimi që agjencia prestigjioze e lajmeve, Associated Press, ia ka bërë një fotografie nga Bosnja, që shpërfaq mbishkrimin e njëjtë me grafitet të cilat kohë më parë u shfaqën edhe në veri të Kosovës.

Në kohën e tensioneve në veri, gjatë verës sivjet, mbishkrime të njëjta u shfaqën në qytetet veriore të Kosovës. “S’ka dorëzim!”, “Mos u shqetësoni, ne jemi këtu – Brigada e Veriut” qenë disa nga grafitet që u vendosën në shëtitoren e Mitrovicës veriore, në muret e ndërtesave, si dhe në trotuarin e rrugës kryesore.