Arbëri

SHBA-ja i kërkon shpjegime, BE-ja e frustruar me Serbinë për marrëveshjen me Rusinë

Foto: AP
 

Ambasadori amerikan në Beograd, Christopher Hill, ka thënë se pret që Beogradi zyrtar të shpjegojë se çfarë ka firmosur me Moskën në kohën kur me shtetin që ka sulmuar Ukrainën shumë pak vende të botës po nënshkruajnë ujdi. “Në këtë moment askush nuk duhet të nënshkruajë asgjë me Rusinë dhe shumë pak po e bëjnë. Përveç atyre rekrutëve të varfër që po mobilizohen për të shkuar në luftë. Është e vështirë për ne ta kuptojmë, por duam të dëgjojmë një shpjegim se për çfarë bëhet fjalë”, ka thënë Hill, ka raportuar mediumi i pavarur serb “N1”. Frustrimi me veprimin e Serbisë është vërejtur edhe në selinë e BE-së në Bruksel

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë kërkuar shpjegime, ndërsa Bashkimi Evropian ka shprehur frustrimin me Serbinë të hënën lidhur me marrëveshjen që ky shtet ka firmosur me Rusinë në rrafshin e politikës së jashtme, në kuadër të sesionit të 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York.

Ambasadori amerikan në Beograd, Christopher Hill, ka thënë se pret që Beogradi zyrtar të shpjegojë se çfarë ka firmosur me Moskën, në kohën kur me shtetin që ka sulmuar Ukrainën shumë pak vende të botës po nënshkruajnë ujdi.