Arbëri

Deputetët e AAK-së në përkrahje të kërkesave të pensionistëve

 

Kuvendi i Republikës së Kosovës sot do të mbajë seancën e parë të sesionit vjeshtor. Deputeti nga radhët e AAK-së Pal Lekaj, së bashku me shefin e Grupit Parlamentar të kësaj partie, Besnik Tahirin, kanë kërkuar dinjitet për pensionistët.

Sipas Lekajt, pensionistët kanë kërkesa lehtë të realizueshme nga ana e Qeverisë, të cilat janë: të eliminohet obligimi që pensionistët të lajmërohen çdo 6 muaj për të dëshmuar se janë gjallë dhe që Qeveria t'iu ndajë subvencione çdo muaj, deri në rritjen e shumës së pensioneve.