Arbëri

Ministria e Arsimit: Të enjten nis viti i ri shkollor, SBASHK-u s’mund t’i mbyllë shkollat

 

Ministria e Arsimit ka thënë që më 1 shtator do të nisë viti i ri shkollor në të gjitha institucionet e arsimit fillor e të mesëm në vend, edhe pse Sindikata e Bashkuar e Arsimit tashmë ka nisur grevën e ka paralajmëruar se s’do të nisë mësimin. Në një komunikatë për media të mërkurën, kjo ministri ka thënë se përveç autoriteteve qendrore e lokale askush s’ka të drejtë t’i mbyllë shkollat.

MASHTI u ka bërë thirrje prindërve dhe nxënësve që të komunikojnë me mësuesit klasorë, kujdestarët e klasave dhe menaxhmentin e shkollave për të kuptuar nëse do të organizohet procesi mësimor nga 1 janari dhe sipas cilit orar.