Arbëri

Komunitetet joshumicë kërkojnë ndaljen e abuzimit me kuota për regjistrim në universitete

 

Elbert Krasniqi, ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal, ka theksuar se abuzimet nuk duhet të kalojnë të paadresuara nga Qeveria dhe nga organet e drejtësisë, ndërsa ka kërkuar përndjekjen penale të të gjithë personave të dyshuar për abuzim me kuota

Shqetësime rreth abuzimit me kuotat për regjistrimin e komuniteteve joshumicë nëpër universitete kanë adresuar të martën përfaqësues të komunitetit boshnjak, turk e egjiptian.

Në takimin “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, të organizuar në Qeveri, është kërkuar zgjidhje për problemin, teksa për abuzimin janë fajësuar aplikuesit shqiptarë për pranim në universitete.