Arbëri

Për abuzimet milionëshe, Fatmir Plakiqi përfundimisht shkarkohet nga FSSH-ja

 

Rreth dy javë pas vendimit për suspendim të përkohshëm, Fatmir Plakiqi është njoftuar për shkarkimin nga posti i drejtorit të Fondit për Sigurime Shëndetësore. Vendimi është marrë më 4 gusht dhe Plakiqit i është adresuar një ditë më vonë. KOHA ka siguruar letrën e Bordit drejtuar Plakiqit, në të cilën renditen keqpërdorimet dhe keqmenaxhimet me Fondin, sikurse kishte raportuar KOHA në serinë e shkrimeve hulumtuese të publikuara disa javë më parë. Keqpërdorimet dhe keqmenaxhimet ndërlidhen me trajtimin e pacientëve në klinikat private jashtë vendit, kryesisht në Turqi

Rreth dy javë pas suspendimit të përkohshëm, Bordi i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore ka marrë vendim, të enjten, që drejtori Fatmir Plakiqi të largohet plotësisht nga ky institucion.

Suspendimit dhe më pas ndërprerjes së kontratës së tij të punës i ka prirë një hulumtim i gjatë i KOHËS, nëpërmjet të cilit janë faktuar keqpërdorimet e ndryshme me Programin për Trajtim Jashtë Institucioneve Publike Spitalore që është në kuadër të Fondit të Sigurimit Shëndetësor.