Arbëri

ZRRE-ja vendos brenda dy javësh rreth shtrenjtimit të rrymës

KEDS, rryma, faturat, KESCO
Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Burime të KOHËS përbrenda ZRRE-së kanë bërë të ditur se po qe se kërkesa e KESCO-s pranohet, atëherë tarifat e rrymës mund të rriten për 20 për qind. Kërkesa e KESCO-s është justifikuar me mosdisbursimin e subvencioneve të premtuara nga Qeveria dhe me rritjen e çmimeve të energjisë në tregjet ndërkombëtare

Brenda dy javësh, Zyra e Rregullatorit të Energjisë pritet që të dalë me një vendim lidhur me rritjen apo jo të tarifa të energjisë elektrike, pas pranimit të aplikacionit nga KESCO-ja të martën për shqyrtimin e jashtëzakonshëm të tyre.

Burime të KOHËS përbrenda ZRRE-së kanë bërë të ditur se po qe se kërkesa e KESCO-s pranohet, atëherë tarifat e rrymës mund të rriten për 20 për qind. Kjo kërkesë e KESCO-s është justifikuar me mosdisbursimin e subvencioneve të premtuara nga Qeveria dhe me rritjen e çmimeve të energjisë në tregjet ndërkombëtare.