Arbëri

Mbi 2 milionë persona hynë në Kosovë brenda 1 muaji

 

Sipas të dhënave të Policisë së Kosovës, nga një korriku deri më 3 gusht përmes pikave kufitare kanë kaluar mbi 1 milion e 800 mijë persona, e përmes Aeroportit mbi 200 mijë të tjerë. Numrin më të madh të të ardhurve e përbëjnë mërgimtarët. Ekonomistë dhe qytetarë një fluks të këtillë e shohin si “infuzion” për ekonominë e Kosovës

Mbi 2 milionë persona kanë hyrë në Kosovë nga 1 korriku deri më 3 gusht, ka konfirmuar Policia e Kosovës të enjten. Sipas saj, gjatë kësaj periudhe përmes pikave kufitare kanë kaluar mbi 1 milion e 800 mijë persona, e përmes Aeroportit mbi 200 mijë të tjerë.

Numrin më të madh të të ardhurve e përbëjnë mërgimtarët, të cilët zgjedhin Kosovën për pushime të verës.