Arbëri

Kërkohet shkarkimi i prokurores që neglizhoi rastin e Lirije Qerimajt

 

Pak ditë pasi që KOHA publikoi pjesë të aktakuzës së ngritur ndaj Skender Qerimajt, për vrasjen e gruas së tij, shoqëria civile ka kërkuar largimin nga puna të prokurores e cila e neglizhoi rastin e dhunës që e kishte paraqitur Lirija, vetëm 5 ditë para se të vritej. KPK-ja, prokuroren Stojanka Kasaloviq e ndëshkoi vetëm me vërejtje publike me shkrim.

Largimin nga puna të prokurores Stojanka Kasaloviq e ka kërkuar Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist, përmes një aksioni para Këshillit Prokurorial të Kosovës.

Kasaloviq muaj më parë, nga ky Këshill, mori vetëm vërejtje publike me shkrim, për neglizhimin e rastit të Lirije Qerimajt, e cila përfundoi me vrasje, për shkak se kishte bërë marrëveshje me KPK-në, duke e pranuar fajin.