Arbëri

Konkurrenca më e madhe në Mjekësi e më e vogla në Filozofi

 

Pesëfish më i lartë është numri i konkurrentëve në raport me numrin e atyre që do të vijojnë studimet për mjekësi, ndërkaq mungesa më e madhe e interesimit në nivel universiteti është treguar për degën e Filozofisë – 13 maturantë kanë konkurruar, ani se dega ka paraparë t’i regjistrojë 100 studentë. Pas një viti pauzë, edhe dega e Elektroenergjetikës hapi dyert për pranimin e studentëve të rinj, por ndonëse konsiderohet program me interes nacional, për 60 vende kanë aplikuar gjithsej 32 maturantë

Universiteti i Prishtinës ka organizuar provimin pranues të premten dhe gara kryesore bëhet për statusin e studentit në Degën e Mjekësisë së Përgjithshme. Pesëfish më i lartë është numri i konkurrentëve në raport me numrin e atyre që do të vijojnë studimet për mjekësi, ndërkaq mungesa më e madhe e interesimit në nivel universiteti është treguar për degën e Filozofisë.

Mosinteresim është treguar edhe për profilet që konsiderohet të jenë interes nacional.