Arbëri

Rekomandohen masa të shpejta për ndaljen e trendit të rritjes së rasteve me COVID-19

 

Trendi i rritjes së të infektuarve, sipas infektologut Hamdi Ramadani, duhet t’i shqetësojë autoritetet kompetente, ashtu që të ndërmerren masa të përgjithshme pandemike për të mos ardhur deri te mbyllja. Por, në Ministrinë e Shëndetësisë thonë se ndryshimet eventuale të masave lidhen me ngarkesat e spitaleve

Rreth 37 për qind e testimeve kanë rezultuar pozitive në COVID-19 të premten. Me mbi 1 mijë e 200 raste të regjistruara, numri i të infektuarve ka kaluar në katërshifror.

Numri i lartë i infektimeve ka sjellë edhe rritje të numrit të testimeve dhe shtim të imunizimit. Sipas të dhënave nga MSH-ja, janë kryer mbi 3 mijë e 200 testime e 267 qytetarë janë vaksinuar.