Arbëri

Temperatura të larta të shtunën në Kosovë

 

Fillimi i muajit korrik do të karakterizohet me mot pothuaj të ngjashëm me ditët e fundit të qershorit., sipas Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës (IHK).

Kjo situatë vije si pasojë e temperaturave të larta dhe formimin e vranësirave konvektive në stadet e ulëta dhe të mesme të troposferës.