Arbëri

KPK-ja kërkon nga Avokati i Popullit ta çojë në Kushtetuese ligjin e ri

 

Këshilli Prokurorial i Kosovës ka thënë se ka bërë kërkesë në Institucionin e Avokatit të Popullit për referimin e Ligjit të ndryshuar për KPK-në në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës.

Sipas njoftimit për media, gjithashtu, Këshilli Prokurorial, ka njoftuar se se komentet e tij ndërlidhen me evidentimet konkrete të shkeljeve kushtetuese dhe ligjore që janë bërë me anë të këtij ligji, të miratuar më 23 qershor 2022, në Kuvendin e Kosovës.