Arbëri

PD-ja dërgon në Parlament rezolutën për dënimin e masakrës dhe gjenocidit serb në Kosovë

 

Enkelejd Alibeaj, kryetar i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike dhe përkrahësit e Lulzim Bashës kanë dërguar në Parlament një rezolutë për dënimin e masakrës dhe gjenocidit serb në Kosovë. Kjo ndodh pikërisht pas rrëzimit të rezolutës që u depozitua në Kuvend nga Sali Berisha dhe përkrahësit e tij, për dënimin e masakrës së Srebrenicës dhe rrëzimin e kësaj kërkese nga deputetët e partisë në pushtet.

Bëhet e ditur se rezoluta e Alibeajt dhe përkrahësve të tij është depozituar në Kuvendin e Shqipërisë. Projekt-rezoluta thekson dhe përdor termin “gjenocid” për dhunën e kryer nga forcat serbe në territorin e Kosovës. Materiali bazohet në raportin e Reporterit Special të OKB-së A/53/322 të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, dt. 11.09.1998, për vrasjet dhe ekzekutimet e banorëve shqiptarë në vendbanimet e tyre dhe numrin e madh të të dëbuarve; sikundër dhe në deklaratën e sekretarit të përgjithshëm të OKB-së në Sesionin e 53-të të Komisionit për të Drejtat e Njeriut të OKB-së, të datës 9 korrik 1999, për fundshekullin e 20-të “nën retë e zeza të gjenocidit”, e që karakterizohet edhe nga “fushata e spastrimit etnik të kryer nga autoritetet serbe në Kosovë, që duket se ka vetëm një qëllim: të dëbojë nga Kosova ose të vrasë sa më shumë shqiptarë etnikë, duke i mohuar të drejtat themelore për jetën, lirinë dhe sigurinë”.