Arbëri

Kosova nuk ka doza kundër lisë së majmunëve

lija e majmuneve
 

Drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani, ka bërë të ditur se vaksina për sëmundjen virale që ka mobilizuar shumë vende, ende nuk është e disponueshme për distribuim dhe se në botë është vetëm vaksina kundër variola vera, efektive për mbrojtje edhe kundër lisë së majmunëve

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik (IKSHPK) ka filluar përgatitjen për porositjen e testeve diagnostikuese për linë e majmunëve. Në një konferencë për media, drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani, së bashku me zëvendësministren e Shëndetësisë kanë konfirmuar të mërkurën se në Kosovë ende nuk ka asnjë rast të dyshuar me këtë infektim.

Ramadani ka thënë se rrezikshmëria e këtij virusi është e ulët, dhe ka treguar se profesionistët e Institutit janë duke e përcjellë me vëmendje situatën e krijuar në vendet e tjera.