Arbëri

Veteranët paralajmërojnë “bllokim” nëse ndahen pensionet nga paga minimale

 

Veteranët e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë paralajmëruar protesta në rast se Kuvendi miraton në lexim të parë ndryshimin e ligjit për pagën minimale, që parasheh largimin e lidhjes së pensioneve të veteranëve me pagën.

Të premten, Kuvendi s’pati kuorumin për të votuar ndryshimin e ligjeve që përcaktojnë pagën minimale. Me caktimin e pagës minimale nga 170 euro në 264, është eliminuar efekti i kësaj rritjeje tek pensioni i veteranëve, i personave të verbër, si dhe tetraplegjikëve e paraplegjikëve.