Arbëri

Qeveria pret që ndërkombëtarët të ndryshojnë qëndrimin për vettingun

 

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka thënë se janë në diskutime të vazhdueshme me partnerët ndërkombëtarë, të cilët sipas saj kanë konsideruar që vettingu duhet të jetë si masë e fundit për përmirësimin e sistemit të drejtësisë. Haxhiu shpreson që edhe Komisioni i Venecias, ku e kanë dërguar për interpretim koncept-dokumentin për vettingun, ta mbështetë atë

Qeveria e Kosovës është duke insistuar që të realizohet procesi i vettingut, ndonëse përfaqësuesit e institucioneve ndërkombëtare e shohin këtë si masë të fundit për përmirësim të sistemit të drejtësisë.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në diskutimin me temën: “Në pritje të Opinionit të Komisionit të Venecias për Koncept-Dokumentin për vetting”, të organizuar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike dhe Komisioni Parlamentar për Legjislacion, ka thënë se presin që ndërkombëtarët të ndryshojnë qëndrim.