Arbëri

SBASHK-u paralajmëron grevë 3-javore në prill

 

Pushimi pranveror mund t’ju zgjatet më shumë se dy javë nxënësve e studentëve, pasi Sindikata e Bashkuar e Arsimit ka paralajmëruar grevë të përgjithshme në sektorin e arsimit gjatë muajit prill. Kryetari i kësaj sindikate, Rrahman Jasharaj, ka thënë se greva është e pashmangshme, pasi siç thotë, ende nuk kanë marrë sinjale pozitive nga institucionet qendrore për kërkesat e tyre sa i përket rritjes së koeficientit në Ligjin e ri të pagave. Njohësit e arsimit kritikojnë paralajmërimet për veprime sindikale

Prishtinë, 13 mars - Nxënës e studentë rrezikojnë që planprogramin mësimor të planifikuar për muajin prill të mos e mbajnë, pasi Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës ka paralajmëruar grevë të përgjithshme në sektorin e arsimit.

Njëjtë si në vitin 2019, Ligji i pagave pritet të jetë shkaku i marrjes së veprimeve sindikale nga SBASHK-u.