Arbëri

Masat anti-COVID ulën me afro 30 për qind hyrjet e shtetasve të Kosovës në Shqipëri

 

Kosova mban vendin e parë për hyrjet në Shqipëri për muajin janar të këtij viti, ndjekur nga Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi. Megjithatë, Kosova ka shënuar një rënie prej 27.7% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit kaluar. Instituti Shqiptar i Statistikave (INSTAT) ka bërë të ditur se në janar të këtij viti kanë hyrë në Shqipëri 63.367 shtetas të Kosovës, krahasuar me 87.960 qytetarë të këtij vendi që kanë hyrë në Shqipëri në janarin e vitit të shkuar.

Kanë qenë masat anti-Covid të marra nga Qeveria e Kosovës ato që kanë ndikuar në uljen e numrit të hyrjeve të qytetarëve të Kosovës në Shqipëri. Më 21 janar të këtij viti, Qeveria e Kosovës mori vendimin që të gjithë personat që duan të hyjnë në territorin e këtij vendi duhet të jenë të vaksinuar me të tria dozat e vaksinës ose edhe nëse janë vaksinuar me dy doza, atëherë të bëjnë testin PCR.