Arbëri

Bashkësitë fetare i ftojnë deputetët të mos i legalizojnë martesat e gjinisë së njëjtë

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Bashkësia Islame, Dioqeza Prizren-Prishtinë Kisha Katolike, Kisha Protestante Ungjillore e Kosovës dhe Bashkësia Hebraike e Kosovës, janë bërë bashkë sot për të kundërshtuar Projekt-kodin civil, i cili është para deputetëve dhe pritet të votohet.

Pjesa e cila po kontestohet nga bashkësitë fetare është neni i cili i hapë rrugën hartimit të një ligji të veçantë për lejimin e “bashkësive civile” ndërmjet personave të gjinisë së njëjtë.