Arbëri

Deputetja e LDK-së: MASHTI pagoi 32 zyrtarë serbë pa shkuar në punë

 

Mbi 135 mijë euro i kanë kushtuar shtetit, pagesat për 32 zyrtarë të komunitet serb pa shkuar fare ata në punë. Ministria e Arsimit nuk po arrin as të kontaktojë me ta, përveç tre prej tyre të cilët janë përgjigjur në telefonatat nga institucioni. Në Komisionin për Mbikëqyrjen e Financave Publike, zëvendësministri Dukagjin Pupovci tha se nga ky muaj do ua qesin pagat në zero. Ata kanë hyrë në listën e pagave pa ndjekur konkursin publik dhe kanë vetëm shkollim të mesëm.

Gjatë diskutimit në lidhje me Raportin e Auditimit për pasqyrat financiare të vitit 2020, kryetarja e Komisionit, Hykmete Bajrami tha se disa nga gjetjet janë për blerjen e librave në vlerë prej 5,2 milionë euro, keqklasifikimi i shpenzimeve si dhe pagesa e 32 pjesëtarëve serbë pa ardhur në punë.