Arbëri

Përpjekja e dytë për hapjen e pikës doganore të Kosovës në portin e Durrësit

Foto: Inagurimi i Zyrës Doganore e Kosovës në Portin e Durrësit, 2019
 

Shqipëria ka filluar të implementojë marrëveshjet e përbashkëta me Kosovën, të nënshkruar në Elbasan me 26 nëntor të vitit kaluar. Ditën e mërkurë, në mbledhjen e qeverisë, Këshilli i Ministrave i Shqipërisë mori vendim që t’i propozojë Kuvendit të Shqipërisë projektligjin për zbatimin e lehtësirave të ndërsjella në procedurat doganore dhe/ose të kontrollit të hyrje-daljes së mallrave. Më pas, në Kuvend ky propozim do të shqyrtohet dhe të miratohet.

“Sot kjo marrëveshje shkon në parlament dhe do të lehtësojë marrëdhënien e ndërsjellët dhe tregtinë ndërmjet dy vendeve tona, duke njohur të gjitha licencat dhe agjencitë doganore që ndodhen në kufi. Të dy vendet do të njohin kontrollet e vetëm një vendi duke ulur kohën e kontrollit doganor. Marrëveshja parashikon çeljen e pikës doganore të Kosovës në portin e Durrësit dhe të gjitha lehtësirat që kjo pikë do të sjelli dhe do të njohë disa protokolle të cilat do t’i hapin rrugën të tjerave”, deklaroi pas mbledhjes së qeverisë ministrja e Financave e Shqipërisë Delina Ibrahimaj.