Arbëri

Baza e ndërtuar me ndihmën e rusëve i jepet në shfrytëzim NATO-s

 

“Ndërtimi i kësaj baze në vendin tonë, është dhe mesazh i qartë që u dërgohet aktorëve të tjerë me qëllime jo të mira në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Rritja e pranisë perëndimore në gjithë rajonin tonë nuk do të lejojë depërtimin dhe influencën e këtyre rivalëve, që kanë agjenda dhe interesa të tjera, të ndryshme nga ato që ne besojmë dhe ndajmë”, ka thënë ministri i Mbrojtjes së Shqipërisë, Niko Peleshi, në ceremoninë e nisjes së projektit të modernizimit të Bazës Ajrore të Kuçovës dhe transformimit të saj në Bazë Ajrore Taktike të NATO-s

Baza Ajrore e Kuçovës, e ngritur në vitin 1951 me ndihmën e rusëve dhe ishte krenaria e regjimit komunist në një përballje të mundshme me atë që atëherë quhej imperializmin amerikan, prej 20 janarit do të jetë nën kontrollin e NATO-s pikërisht për t’u shërbyer atyre për të cilët u ngrit t’i luftonte.

Me rastin e nisjes së realizimit të projektit për modernizimin e Bazës Ajrore të Kuçovës dhe transformimit të saj në Bazë Ajrore Taktike të NATO-s, të enjten u organizua ceremoni në të cilën morën pjesë kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Shqipërisë, gjeneralmajor Bajram Begaj, ambasadorja e SHBA-së në Shqipëri, Yuri Kim, dhe ambasadorë të vendeve të tjera të akredituar në Tiranë.