Arbëri

Abdixhiku akuzon Qeverinë se e ka futur vendin në krizë

 

Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, ka fajësuar Qeverinë Kurti se e ka futur vendin në krizë me “reagimin e vonshëm” për ngritjen e çmimit të rrymës.

“Në fillim thanë s’kemi krizë. Më pas i dhanë 100 milionë euro për blerje të energjisë. Para të buxhetit të shtetit që mund t’i përdornim shumë më mirë. Tani kemi edhe krizë, edhe 100 milionë më pak, edhe shtrenjtim të energjisë. Papërgjegjësia kushton. Reagimi i vonshëm kushton. Dhe dy javë nga sot, këtë padituri e papërgjegjësi të Qeverisë, përtej 100 milionëshit të djegur tashmë, do ta paguajnë më shumë se gjysma e familjeve kosovare në faturat e tyre mujore të energjisë. Për çdo muaj në vijim, një e treta e pagës mesatare në Kosovë do të shkojë për energji. Tani kjo është krizë”, ka shkruar Abdixhiku në një reagim në Facebook, pasi Qeveria njoftoi se do të subvencionojë me 75 milionë euro për të zbutur faturat me çmim të ngritur të rrymës.